Pravila privatnosti

Osnovni podaci
Mi smo neprofitna zajednica za objavu besplatnih oglasa, a naša web stranica zove se prodaja.org.

Adresa naše web-platforme je: https://prodaja.org.

 

Na našoj platformi prikupljamo i obrađujemo osobne podatke naših posjetioca i strana zainteresiranih za ponuđene oglase, pri tome poštujući sve relevantne zakone i propise.

 

Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ova Pravila pažljivo pročitate!

Ova Pravila privatnosti odnose se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije posjetitelja Internet stranice www.prodaja.org odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o oglasima i prilikama Internet stranice www.prodaja.org.  Ova Pravila privatnosti su sastavni dio Uvjeta kupnje (Predugovorne obavijesti). Prodaja platforma kao pružatelj usluga Internetske stranice www.prodaja.org pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih posjetitelja odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako obrađujemo Vaše osobne podatke. Svaki posjetitelj odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu kontakt@prodaja.org. Prihvaćanjem ovih Pravila privatnosti klikom (prilikom registracije posjetitelja odnosno prijavom na Internet stranicu www.prodaja.org), posjetitelj odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Pravila utvrđuju.

 

Komentari
Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam. Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bismo provjerili koristite li ga. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/.  Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

 

Mediji
Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

 

Kolačići
Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana. Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik. Kada se prijavite, postavit ćemo nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istječe nakon jednog dana.

 

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica
Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu. Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

 

S kime dijelimo vaše podatke
Prodaja.org platforma neće dijeliti osobne podatke posjetitelja odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Zadržavamo pravo provjere Komentara posjetitelja putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte. Prodaja.org platforma će kada to zahtijeva realizacija ugovora za prodaju ili usluge po narudžbi posjetitelja podijeliti osobne podatke korisnika sa s pružateljima usluga distribucije robe (u ovom slučaju, sa primateljima) s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj (u ovom slučaju pošiljatelj) usluga distribucije može od primatelja zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako korisnik odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen. Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

 

Čuvanje podataka
Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje. Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (jedino se korisničko ime ne može promijeniti). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

 

Pravo na pristup i brisanje podataka
Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

 

Pravo na prigovor
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka prodajaorg@proton.me. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Imate još pitanja? Kontaktirajte nas
Jeste li profesionalni prodavač? Napravite račun
Ne prijavljeni korisnik
Pozdrav wave
Dobrodošli! Prijava ili registracija